Szeroki zakres tematyczny:
– szkolenia z dekorowania dań / aranżacji talerza – Art Plate
– szkolenia z kuchni molekularnej
– pomoc w układaniu karty i projektowaniu kuchni
– szkolenia z planowania menu i Food Cost
– wsparcie przy otwarciu restauracji
– szkolenia z kuchni nowoczesnej
– gotowanie dietetyczne, doradztwo kulinarne dla cateringów dietetycznych
– przygotowanie do konkursów kulinarnych
Chcesz poszerzyć wiedzę swoją i swoich pracowników? Podnieść standard serwowanych potraw, zweryfikować Food Cost, czy usprawnić pracę na kuchni? Wzbogacić kulinarny repertuar swojej załogi o nowoczesne techniki kulinarne, nauczyć ich pracować z sous-vide, czy uatrakcyjnić aranżację dań na talerzu?
Prowadzę profesjonalne szkolenia dla kucharzy / restauracji / szefów kuchni z zakresu kuchni nowoczesnej, technik kulinarnych, kuchni molekularnej, czy innych zagadnień dotyczących gotowania i prowadzenia kuchni.
Prowadzący – Szef Kuchni Maciej Siąkowski
Posiadam bogate doświadczenie i wiedzę zdobyte w najlepszych restauracjach w Polsce (Senses *, Atelier Amaro *), jak i na świecie (Azurmendi ***). Prowadziłem wiele szkoleń na przestrzeni lat (m.in. przygotowanie RKWP do Culinary World Cup 2022 Luxemburg; sprawdź O MNIE ). Całość jest przygotowana na najwyższym poziomie, a zdobyte na nim umiejętności pozwolą zdecydowanie podnieść poziom serwowanych dań. Każdorazowo, zarówno zakres, jak i poziom materiału zawartego na szkoleniu, dopasowuję do indywidualnych potrzeb. Menu przygotowywane na szkoleniu jest ustalana wspólnie z Tobą, aby całość jak najdokładniej pokrywała się z Twoimi potrzebami. Do każdego szkolenia otrzymasz materiały teoretyczne do nauki, jak również pełne przepisy na wszystkie dania przygotowane w trakcie szkolenia. Może to być szkolenie przeprowadzone w formie pokazu, na którym przygotuję kilkanaście dań, wraz z degustacją. Jak również może to być forma warsztatów, gdzie wspólnie z kucharzami przygotujemy całe menu. Dania na szkoleniu mogą być zaproponowane przez restaurację (przykładowo chęć modyfikacji istniejących pozycji), bądź też mogę przygotować propozycje nowych dań do menu.
„… szkolenie było najbardziej przydatnym i najlepiej przeprowadzonym w jakim miałem okazję uczestniczyć.”
Szef Kuchni – uczestnik jednego ze szkoleń
Kursy i warsztaty dla kucharzy w Warszawie, Poznaniu, Krakowie, Gdańsku i wielu innych miastach.
Organizowane przeze mnie kursy i warsztaty prowadzę na terenie całego kraju, dojeżdżam w dowolną, wskazaną przez Ciebie lokalizację. Zazwyczaj kursy i szkolenia prowadzone są w Twojej restauracji / lokalu, abyś miał możliwość najłatwiejszego i najdokładniejszego przeniesienia wiedzy ze szkolenia na codzienną pracę.
Sous-vide, thermomix, dania fine dining, Art Plate
W trakcie szkolenia mogę pokazać Ci jak korzystać z sous-vide, jeżeli jest używane właściwie, daje niesamowite możliwości w zakresie poprawy jakości podawanego mięsa i ryb, jak i pozwala na szybszy, oraz bardziej powtarzalny pod względem jakości serwis. Możemy zawrzeć również elementy dań z użyciem thermomix, jak i wszelkiego innego rodzaju urządzeń. Wszystkie dania przygotowane będą zgodnie z najwyższymi standardami jakości, a dodatkowo omówimy elementy estetycznej prezentacji i dania będą podane w wyjątkowy sposób.
Ciekły azot, sferyfikacja, żelowanie, piany z syfonu.
W trakcie szkolenia z kuchni nowoczesnej, czy molekularnej, możesz nauczyć się korzystać z ciekłego azotu, oraz technik żelowania, zarówno przygotowywania tzw. „płynnych żeli”, jak i np. galaretek na ciepło. Mogę w trakcie szkolenia również zawrzeć różne rodzaje pian z syfonu, abyś mógł poszerzyć własny asortyment kulinarny.
Zadzwoń lub napisz, a z przyjemnością przygotuję propozycję szkoleniową „skrojoną” pod Twoją restaurację! KONTAKT